BOUWEN VAN KOSTEN EFFICIËNTE EN EFFECTIEVE OFFSHORE IT TEAMS

Waarom een OFFSHORE team in suriname?

Taal

Efficiënte samenwerking vereist effectieve communicatie, waarbij taal een belangrijke rol speelt. In Suriname is de voertaal Nederlands, waardoor de context duidelijker is dan in een andere taal. Dit bevordert een efficiënte samenwerking en ontwikkeling.

Kosten efficiënt

Het modaal inkomen ligt lager in Suriname, evenals de levensstandaarden. Hierdoor is het mogelijk om in Suriname een IT’er tegen een lager tarief in te huren dan iemand met een vergelijkbaar profiel in Europa.

P

Eenvoudiger schaalbaar

Het verschil in vraag en aanbod op de arbeidsmarkt tussen Nederland en Suriname is opvallend. In 2021 kampte Nederland met een tekort van 475.000 IT’ers, terwijl het aanbod van IT-professionals in Suriname juist veel groter was en de vraag lager. Dit maakt het opschalen van IT-diensten in Suriname aanzienlijk gemakkelijker.

Educatie

Net als in Nederland kunnen studenten in Suriname ook HBO en WO opleidingen volgen. De HBO-opleiding Software Engineering in Nederland komt overeen met die in Suriname en er zijn samenwerkingsverbanden met bijvoorbeeld Saxion Hogeschool in Nederland.  

Tijdzone

Er is 4 á 5 uur tijdsverschil tussen Suriname en Nederland. Dit kan handig zijn voor jou om een extra ontwikkelploeg te hebben, zodat jij meer uur op de dag technisch support kan leveren aan jouw gebruikers. Wij kunnen ook in de Nederlandse tijdzone werken en naadloos aansluiten op jouw development team.

Intrinsieke motivatie

In Suriname komen veel intrinsiek gemotiveerde IT’ers voor. Dit is niet alleen omdat de IT-opleiding relatief duur is, maar ook omdat de opleidingskeuze een belangrijk onderdeel is van het besluit van de IT-specialist voor zijn carrièrepad.  

Waarom offshore?

Werken is nog nooit zo eenvoudig geweest. Covid-19 heeft ons laten zien dat werken op afstand effectief en efficiënt is en biedt mogelijkheden, als er gebruik gemaakt wordt van de juiste tools! Wij omarmen deze tools en zorgen ervoor dat dit juist kan bijdragen aan onze samenleving.